sâmbătă, aprilie 30

Marwencol, o miniatura remarcabila cu scene din WW II

Miniature-World-WarPovestea din spatele acestui proiect ma emotionat in mod profund. Nu are legatura cu airsoftul, insa mi sa parut demna de dat mai departe.

Aceste figurine care reprezinta scene din cel de al 2-lea Razboi Mondial sunt creatia unei persoane cu dizabilitati, ajunsa in acest stadiu dupa ce a fost atacata si ranita de 5 barbati. Dupa ce a supravietuit unei come care sa soldat cu leziuni pe creier a fost pus in fata unor consecinte destul de grave.

Pentru a-si reface capacitatea de coordonare ochi-mana, Mark Hogancamp a luat decizia de a crea figurine mici din materiale variate. Unul din motivele aflate la baza acestei "terapii"  a fost faptul ca nu isi putea permite terapii mai scumpe care i-au fost recomandate.

Asadar a luat hotararea sa reproduca scene din WW II si dupa ceva vreme a ajuns sa construiasca chiar o colectie impresionanta de figurine la scara 1/6.

A reprodus un intreg mini-oras cu figurine, cladiri si alte artefacte relationate cu WW II si i-a dat numele de  Marwencol.

Vizionare placuta!



Miniature-World-War-1
Miniature-World-War-2
Miniature-World-War-3
Miniature-World-War-4
Miniature-World-War-5
Miniature-World-War-6
Miniature-World-War-7
Miniature-World-War-8
Miniature-World-War-9
Miniature-World-War-10
Miniature-World-War-11
Miniature-World-War-12
Miniature-World-War-13
Miniature-World-War-14
Miniature-World-War-15
Miniature-World-War-16

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poti sa imi scrii aici parerea ta despre aceasta postare?